![]() |
| Ballymaloe House, Cork, Ierland |
![]() |
| Rachel Allen |
Voor onze activiteiten met betrekking tot Ballymaloe hebben we altijd contact met Maxine, zij is de dochter van Yasmin. We ontmoetten Maxine in 2010 tijdens Taste of Amsterdam. Maxine stond daar met een prachtige stand namens Ballymaloe. Zo kon ook de horeca en particulieren in Nederland kennismaken met Country Relish. Wij hadden er natuurlijk ook een mooie promotie aan!
Naast de "gewone" Country Relish hebben we nog meer uit de productlijn van Ballymaloe. Wat dacht je van Jalapeno Pepper Relish (iets pittiger, maar nog steeds niet super scherp), Mint Sauce, Cranberry Sauce en Bramley Apple. Dit laatste is wel een hele bijzondere appelmoes. Er zitten namelijk kleine mosterdzaadjes in verwerkt. Zoet met een kleine 'bite'.
Ballymaloe Country Relish
Het voornaamste ingrediënt van de relish is de tomaat. Deze geeft er een pure smaak aan. Maar er zit natuurlijk nog meer in! Zeezout, kruiden en rozijnen. Deze combinatie zorgt er voor dat de relish - wanneer je hem proeft - een beetje zoet begint en wat pittig eindigt. Niet overdreven pittig. De relish wordt daarom ook door kinderen graag gegeten. En we spreken hier uit ervaring. Op fairs, wanneer we de relish laten proeven, is onze dochter Bregje een goede afnemer! Lekker dippen met "italiaanse stokjes" (grissini).
Relish gebruik je altijd ergens bij. Bijvoorbeeld bij een broodje kaas, een tosti, een balletje gehakt, een broodje hamburger of een stukje kipfilet. Bovendien leent de relish zich ook goed als extra ingrediënt voor een pastasaus. Kortom: zeer veelzijdig.
![]() |
| Ballymaloe Country Relish op een hamburger |
Neem maar een kijkje bij onze winkel. Daar staan alle producten bij elkaar. En mocht je een recept zoeken? Deze hebben we daar ook vermeld.




Geen opmerkingen:
Een reactie posten